Καθηγητες

Έλενα Χριστοδουλίδου – Χορεύτρια, χορογράφος, εκπαιδευτικός χορού. Απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής χορού της Ραλλούς Μάνου στην Αθήνα, της σχολής χορού Μάρθα Γκράχαμ στην Νέα Υόρκη, Laban Centre στο Λονδίνο. Ιδρύτρια,χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Αμφίδρομου Χοροθεάτρου.Υπήρξε πρόεδρος της Νέας Κίνησης ομάδων χορού, χορευτών και χορογράφων Κύπρου από το 2006-2012.Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2000-2012 στο τμήμα Επιστημών της Αγωγής. Τον Οκτώβριο του 2013 δημιούργησε το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο που αποτελεί και την μόνιμη βάση του Αμφίδρομου Χοροθεάτρου

Το 2011 εκδόθηκε το βιβλίο της ‘Ο σύγχρονος χορός στην Κύπρο από το 1980-2010’

Μέλος του Επαγγελματικού συνδέσμου χορού ,μέλος του Εθνικού Οργανισμού Χορευτικής εκπαίδευσης της Αμερικής, της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Ηνωμένου Βασιλείου, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, της Νέας Κίνησης ομάδων χορού, χορευτών και χορογράφων Κύπρου, ιδρυτικό μέλος της Στέγης χορού Λευκωσίας, μέλος του Μπαλέτου Νέων Λευκωσίας, πρόεδρος του Dance Lab Nicosia.

Κρίστια Γαβριηλίδου – απόφοιτος του Κέντρου Χορευτικών σπουδών Λεωνίδας Ντε Πιάν στην Αθήνα. Υπήρξε χορεύτρια και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Διάσταση.

Αντώνης Σκορδίλης – δημοσιογράφος , συγγραφέας – διδάσκει creative writing (δημιουργική γραφή). Ένας από τους στόχους του μαθήματος είναι η δημιουργία και έκδοση του περιοδικού The Dance Way με θεματογραφία και ενδιαφέροντα των ίδιων των μαθητών / μαθητριών

Νικόλ Γιάννακα –H Nικόλ ξεκίνησε μαθήματα χορού από πολύ μικρή ηλικία. Είναι απόφοιτος του τμήματος χορού του Πανεπιστημίου Surrey ,Dance ΒΑ(Hons) , στo Hνωμένο Βασίλειο. Υπήρξε μέλος της ομάδας Actual Size και του Θεατρικού συνδέσμου G.A.T.A στο Guildford. Δίδαξε χορό σε σχολεία και σχολές χορού στην Αγγλία και Κύπρο. Είναι το νέο μέλος της ομάδας του Εγκωμίου από τον Ιούνιο 2015.

Κρίστια Πιτσιλλίδου

Η Κρίστια ξεκίνησε μαθήματα χορού από πολύ μικρή στο εργαστήρι χορού και θεατρικής έκφρασης. Είναι απόφοιτος του τμήματος χορού του Πανεπιστημίου Roehampton στο Ηνωμένο Βασίλειο ως χορεύτρια και δασκάλα χορού(2015) Έχει εμπλουτίσει τις γνώσεις της αποκτώντας στο World Yoga Alliance Europeδίπλωμα δασκάλας Yoga. Δουλεύει με άτομα που έχουν διάφορα προβλήματα σπονδυλικής στήλης ούτως ώστε να βελτιώσουν την φυσική τους θέση μέσω ασκήσεων  γιόγκα. Χόρεψε στο Αμφίδρομο Χοροθέατρο(Έλενας Χριστοδουλίδου) και συμμετείχε στην 16η πλατφόρμα χορού Κύπρου και στο 19ο φεστιβάλ χορού.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς φιλοξενούνται διακεκριμένοι καθηγητές από το εξωτερικό και την Κύπρο.