Έλενα Χριστοδουλίδου-  Χορεύτρια, χορογράφος, εκπαιδευτικός χορού.
Σπούδασε χορό στην επαγγελματική σχολή χορού της Ραλλούς Μάνου στην Αθήνα, στην σχολή της Μάρθα Γκράχαμ στην Νέα Υόρκη και στο Trinity Laban Conservatory for music and dance στο Λονδίνο και στο Goldsmiths University of London(Arts Administration and cultural policy)
Toν Ιούλιο του 2016 έγινε certified GYROKINESIS® trainer.
Ίδρυσε την επαγγελματική ομάδα χορού Αμφίδρομο Χοροθέατρο το 2002. Το χορογραφικό της έργο παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες και η ομάδα στηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Η Έλενα υπήρξε πρόεδρος της Νέας Κίνησης ομάδων χορού, χορευτών και χορογράφων Κύπρου από το 2006-2012. Είναι ιδρυτικό μέλος του Dance Lab Nicosia. Συνεργάστηκε πολλές φορές ως χορογράφος με πολλά θεατρικά σχήματα με αφετηρία την χορογραφική της δουλειά στον ΘΟΚ για το έργο Βάτραχοι σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους(φεστιβάλ Επιδαύρου). Διευθύνει το τμήμα χορού στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο. Δίδαξε δημιουργικό χορό για την προδημοτική και δημοτική εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το 2000-2013. To 2011 έγραψε το βιβλίο ‘Ο σύγχρονος χορός στην Κύπρο 1980-2010’.
Οι τελευταίες της συνεργασίες με τον ΘΟΚ ήταν με τον σκηνοθέτη Τάκη Τζαμαργιά στο έργο ‘Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου’ , η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Συνεργάστηκε το 2019-2020 στις Αποθήκες ΘΟΚ στις δράσεις Νέος σε έρημο νησί με επιμελητές την Ελένη Μολέσκη και Γιάννη Καραούλη σε εργαστήρια θεάτρου και κίνησης για νέους αιτητές πολιτικού ασύλου, και ως κινησιολόγος /χορογράφος στα έργα Το παράδειγμα του Δρα Κόρτσακ και Ήχος από σπασμένα κόκκαλα σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη. Τον Μάρτιο 2019 μετά από πρωτοβουλία της δημιουργήθηκε η Dance Lab Youth Company 14ΑΝΩ.

>Κρίστια Γαβριηλίδου – απόφοιτος του Κέντρου Χορευτικών σπουδών Λεωνίδας Ντε Πιάν στην Αθήνα. Υπήρξε χορεύτρια και ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Διάσταση.

Αντώνης Σκορδίλης – δημοσιογράφος , συγγραφέας – διδάσκει creative writing (δημιουργική γραφή). Ένας από τους στόχους του μαθήματος είναι η δημιουργία και έκδοση του περιοδικού The Dance Way με θεματογραφία και ενδιαφέροντα των ίδιων των μαθητών / μαθητριών

Νικόλ Γιάννακα –H Nικόλ ξεκίνησε μαθήματα χορού από πολύ μικρή ηλικία. Είναι απόφοιτος του τμήματος χορού του Πανεπιστημίου Surrey ,Dance ΒΑ(Hons) , στo Hνωμένο Βασίλειο. Υπήρξε μέλος της ομάδας Actual Size και του Θεατρικού συνδέσμου G.A.T.A στο Guildford. Δίδαξε χορό σε σχολεία και σχολές χορού στην Αγγλία και Κύπρο. Είναι το νέο μέλος της ομάδας του Εγκωμίου από τον Ιούνιο 2015.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς φιλοξενούνται διακεκριμένοι καθηγητές από το εξωτερικό και την Κύπρο.