‘Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσα κενά διαστήματα θα προέκυπταν όταν τότε πρότεινα τον τίτλο αυτό’

Kενά διαστήματα , η νέα δουλειά της χορογράφου Έλενας Χριστοδουλίδου. Ο τίτλος προτάθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αφού η παραγωγή στηρίζεται από το πρόγραμμα Πολιτισμός του ΥΠΠΑΝ.

‘Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσα κενά διαστήματα θα προέκυπταν όταν τότε πρότεινα τον τίτλο αυτό’

Το τέντωμα του χρόνου ήταν αρκετό για να επηρεάσει και να απελευθερώσει στην δημιουργική διαδικασία πτυχές και σκέψεις του εαυτού μας που παρέμεναν καλά κρυμμένες πίσω από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής. Αργοί ρυθμοί κόντρα στις ταχύτητες που μας επιβάλλονται , μια νέα πιθανότητα εγκατάστασης στο σώμα και στο νου για να διευρύνουμε τις στιγμές της εμπειρίας, να νοιώσουμε, να αναπνεύσουμε ακούγοντας τις ανάσες μας χωρίς να μας ρουφά ο χρόνος αλλά να μπορούμε εμείς να κινούμαστε σε ένα αέναο παιχνίδι κόντρα στον χρόνο. Ένα έργο που ξεκίνησε να δημιουργείται εν μέσω lockdown, ένα τοπίο που θυμίζει την περίοδο που βιώνουμε , ο θεατής μπορεί σε αυτό το σκηνικό τοπίο να νοιώσει , να σκεφτεί , να ξεδιπλώσει τον δικό του εαυτό. Ένα σκηνικό στοιχείο απρόβλεπτο, ρευστό που μετατράπηκε σε ένα ακόμα σώμα που κινείται στην σκηνή. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε εικόνες πραγματικές και σε εικόνες που δημιουργήθηκαν με την τεχνολογία.

Συστατικά του έργου-το ταξίδι ζωής στις βαθύτερες χορογραφημένες μνήμες της χορογράφου σε συνδυασμό με ένα αποστασιοποιημένο και ανοιχτό σε όλα τα ερεθίσματα δημιουργικό παρόν όλων των συντελεστών /καλλιτεχνών της νέας δουλειάς. Ανιχνεύοντας το κινητικό υλικό προηγούμενων έργων και βρίσκοντας τον τόπο δημιουργίας του έγιναν πολλαπλές μετατοπίσεις, αλλοιώσεις που τώρα ανιχνεύονται στο νέο τοπίο ‘Κενών Διαστημάτων’.

Η βαθύτερη αλήθεια της καλλιτεχνικής ύπαρξης ιχνηλατείται κι αποκαλύπτεται πάντα στα κενά διαστήματα, αυτά που με τρόπο μοναδικό/λυτρωτικό συμπληρώνουν, ανανεώνουν και αναζωογονούν την δημιουργική συνέχεια. Μια τελετουργική ακρόαση στην σιωπή και στον αργό χρόνο που εξασφαλίζει νόημα στο περιεχόμενο της συνέχειας. Ένα έργο που κινείται.

Ιδέα/Σύλληψη/Χορογραφία /Καλλιτεχνική διεύθυνση – Έλενα Χριστοδουλίδου
Χορεύουν: Ήβη Χατζηβασιλείου, Νικόλ Γιάννακα, Ιωάννα Σάββα, Έλενα Χριστοδουλίδου
Μουσική: Χάρης Σοφοκλέους
Κοστούμια. Σκηνικό τοπίο: Ελένη Ιωάννου
Γραφιστικά/οπτικό υλικό: Αλέξης Δημητρίου
Σχεδιασμός φωτισμού: Alex Jotovic
Φωτογραφία αφίσας: Erdogan Kavaz (από το έργο Αερολογίες)
Δημιουργία αφίσας: Baoonz
Οργάνωση παραγωγής: Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο/Αντώνης Σκορδίλης

Facebook